Ontmossen dak of oprit

Om je dak of oprit in goede staat te houden, is ontmossen zeer belangrijk. Vertrouw op Van Dun om mos te verwijderen en uw dak, oprit, pad of terras een nieuwe uitstraling te geven.

Dak ontmossen

Je dak laten reinigen of ontmossen is belangrijk voor de goede werking van de waterafvoer en je dak. Door mos en vuilaanslag hoopt het water lokaal op, wat zorgt voor meer mos en het kapotvriezen van dakbekleding. De kwaliteit van je dak zal hierdoor sterk afnemen. Door je dak regelmatig te laten ontmossen, kan je heel wat problemen voorkomen.

Nadat uw dak ontmost is en weer mooi oogt, moet er voor gezorgd worden dat uw dak zo lang mogelijk in prima staat blijft. Hiervoor kan er gebruik gemaakt worden van een impregneermiddel of een coating.
Een impregneermiddel is kleurloos, maar zorgt ervoor dat je mos minder snel terug komt en heeft een waterafstotende en versterkende werking op de pannen. Je kan ook kiezen voor een coating met een kleurlaag.

Voor te voorkomen dat je dak terug mosvorming krijgt na enkele jaren, raden wij u aan deze om de 2-5 jaar (afhankelijk van de omgeving) te laten onderhouden door er een anti-mosproduct op aan te brengen.

Hiervoor kunnen wij een onderhoudscontract opstellen.

Dankzij een dak zonder mos:

Oprit of terras ontmossen

Na het reinigen van uw dak of gevel kunnen we indien gewenst uw oprit, pad of terras ook grondig aanpakken. Deze hebben namelijk ook hard te lijden door ons klimaat.

Vooral op plaatsen waar veel schaduw is of plaatsen die veel vochtig zijn ontwikkelt de groene aanslag zich zeer snel. Dit zorgt er dan weer voor dat deze er maar somber bijliggen.

Houten terrassen of terrassen met tegels kunnen hierdoor gevaarlijk glad worden. Om dit te voorkomen kan je deze beter laten reinigen of ontmossen.

Afhankelijk van de ondergrond kan deze ook een nabehandeling krijgen. Contacteer ons voor meer info!

Zonder mos:

Tip: Gevelrenovaties van Dun doet meer dan enkel ontmossen. Klik hier voor meer info over andere reinigingswerken of gevelrenovaties.